Beszámoló a "Mesefának ezer ága" című tehetséggondozó projekt munkájáról

Beszámoló a „Mesefának ezer ága!” című tehetséggondozó program munkájáról

„Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok megvalósítása, amelynek célja a magas színvonalú tehetséggondozó és mentori szolgáltatás, továbbá az egyenlő hozzáférés biztosítása, lehetőség szerint több intézmény tehetséges fiataljainak együttes részvételével.

NTP-TEHETSEG-23-0163

Kedvezményezett neve: Szentlőrinci Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium

A projekt címe: „Mesefának ezer ága!”

A szerződött támogatás összege: 4.812.000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A program célja a kettős vagy többszörös különlegességű, sajátos nevelési igényű tanulók tehetséggondozó programjának megvalósítása más intézmény kortárs gyermekcsoportjának bevonásával, egyenlő hozzáférés biztosítása. A Szentlőrinci Általános Iskola 2. évfolyamos diákjai és a Szentlőrinci EGYMI 3. 4. 7. 8. évfolyamos sajátos nevelési igényű tanulók együtt, integrációs formában dolgoztak műhelymunkában. A projektben a gyermekekhez közel álló területen, a meséken keresztül alakítottuk tovább, a már az előző években megkezdett támogató, aktívan segítő szemlélet kialakítását. A programban a világ különböző tájainak meséit dolgoztuk fel, érintve a természeti adottságokat, életmódot, gasztronómiát, művészeteket.

A program eleme az egynapos tanulmányi út volt Balatonedericsre és Tihanyba, ahol az Afrika és indián múzeumot tekintettük meg. Fontos elem volt a szülők és pedagógustársak bevonásával zajló érzékenyítő meseterápiás előadás és foglalkozás, melyen felhívtuk a figyelmet a mesék fontosságára, terápiás hatására.

A munka végén mindkét szülői csoport és a társak bevonásával zajló interaktív programot valósítottunk meg, ahol a projektben végzett munkánkat mutattuk be, valamint a részt vevők belekóstolhattak az indián mesék világába.

A projektről kisfilmet készítettünk, amit bemutattunk az intézményeknek, és az érdeklődők is megtekinthették az intézmény honlapján és közösségi oldalán.

A projekt során megvalósított beszerzések: 2 db tablet, 1 db ukulele, 1 db dob, 1 db dobállvány, 1 db szintetizátor, 1 db hangosító box, 2 db kottalámpa, 1 db keverő -amik a program megvalósulását segítették.

A projekt kezdete:2023.09.01.

A projekt befejezésének dátuma: 2024.08.31.

A projekt azonosító száma: NTP-TEHETSEG-23-0163